UUTISARKISTO
» 2015
» 2014
» 2013
» 2012
» 2011


SUOMEN SUKU  » AJANKOHTAISTAMarinkielisen Uuden testamentin puhelinsovellus

vastaa nykyajan digihaasteeseen

08.10.2018

Baškortostanissa asuva mari Anatoli Fadejev osallistui viime keväänä Pietarissa järjestettyyn koulutukseen ja sai sieltä eväitä Raamatun tekstien käyttöön internetissä. Hän ei pantannut oppimaansa vaan laittoi sen käyttöön kohta kurssin jälkeen. "Kiitos Herralle! Nyt meillä on valmis puhelinsovellus marinkielisestä Uudesta testamentista!" hän tiedotti syyskuussa.

Kuva: Pixabay

Maallisen toimensa ohella Anatoli Fadejev on ahkera evankelista. Julistustyössä hän näkee äidinkielen merkityksen. "Omalla kielellä kuultu tai luettu koskettaa ihmistä. Siinä on kuin kodin ääni. Ennen kuin tulin Herran luo, tutkin kolme vuotta Raamattua", kertoo Anatoli. "Alusta lähtien olen halunnut omistaa marinkielisen Raamatun."

Digitalisaation etenemisestä huolimatta on painetulla kirjalla edelleen vankka asema kielisukulaistemme parissa. Kuvassa marinkielinen Uusi testamentti, joka on julkaistu v. 2007. Koko Raamattu mariksi on valmistumassa lähivuosina.

Anatolin lisäksi Hyvä Sanoma on tavoittanut muitakin Baškortostanissa eläviä mareja. "Marinkielinen Uusi testamentti on meille rakas, se innostaa meitä, se vetää lukemaan Jumalan Sanaa", Anatoli sanoo. "Joitakin kohtia Raamatusta emme ymmärtäneet venäjäksi, mutta omalla kielellä Sana avautuu. Odotamme kovasti koko Raamatun valmistumista mariksi. On hyvä asia, että internetin kautta Sanaa saadaan vietyä mareille, missä ikinä he asuvatkin."

RKI:n tavoitteena on saattaa digitaaliseen – internetin kautta saavutettavaan muotoon – koko tähän asti valmistunut ja tuleva käännösmateriaali. Digisovellukset ja painettu kirja kulkevat tätä nykyä rinnakkain.

Teksti: Anatoli Fadejev/RKI
Voit antaa tukesi Suomen suvun raamatunkäännöstyölle sekä esirukouksin että lahjoittamalla varoistasi eri käännösprojekteihin. Pankkitiedot kaikkiin projekteihimme löytyvät tästä linkistä. Herra siunatkoon lahjasi ja vaivannäkösi!
»» Kaikki uutiset