UUTISARKISTO
» 2015
» 2014
» 2013
» 2012
» 2011


SUOMEN SUKU  » AJANKOHTAISTAKesäkuulumisia Maina Sašinalta Udmurtiasta

02.06.2021

Udmurtin raamatunkäännöstyössä mukana oleva Maina Sašina Igran kylän
musiikkijuhlilla. Kuva: M. Sašina/RKI

"Terve teille, rakkaat ystävät! Kevättalvella pandemia oli jo hellittänyt monin paikoin Udmurtiassa, niin että Madjon-kuoromme on voinut pitää hengellisiä konsertteja muutamissa kylissä. Madjon (Sananlaskut), on v. 2018 perustettu kansallinen kristillinen lähetysryhmä, joka julistaa evankeliumia udmurtinkielisen hengellisen musiikin kautta. Ryhmään kuuluu yhdeksän laulajaa ja säestäjä-hanuristi. Hengelliset laulut ovat avain udmurttien sydämiin, ja siksi meitä pyydetään jatkuvasti eri paikkakunnille vierailemaan. Kuorovierailujen yhteydessä meillä on tilaisuus jakaa ihmisille udmurtinkielistä hengellistä kirjallisuutta, Raamattuja ja Lastenraamattuja. Tämä on suuri kiitosaihe.

Osa lähetysryhmä Madjonin kokoonpanoa. Kuva: M. Sašina/RKI

Keväällä Madjon sai kutsun hengellisten laulujen festivaaleille Keski-Udmurtiassa sijaitsevaan Igran kylään. Tapahtuma, nimeltään "Sielu laulaa", pidettiin 21. toukokuuta, apostoli Johannekselle nimettynä päivänä. Juhlan ohjelmaan kuului lauluesitysten lisäksi piirustuskilpailu, valokuvanäyttely ja kokkauskilpa, joihin osallistujat palkittiin asteikolla 1, 2 ja 3. Ja tietenkin väelle oli varattu ruoka- ja teetarjoilu. Festivaalin järjestäjänä toimi paikallinen ortodoksikirkko yhdessä kulttuurialan toimijoiden kanssa. Tapahtuman nimen mukaisesti keskiössä olivat laulut. Eri puolilta Udmurtiaa mukaan oli tullut suuria kuoroja, kahden kolmen hengen ryhmiä, soololaulajia, lasten ryhmiä sekä udmurttiyhtyeitä. Useimmat esitykset olivat venäjänkielisiä. Madjon-ryhmämme lauloi, kuten aina, udmurtiksi, ja se kosketti kuulijoita. Myös tuomaristo piti esityksestämme, ja niinpä meille tunnustuksena annettiin kunniakirja 1. sijasta.

Festivaaleilla oli mukana myös useita lasten ryhmiä. Kuva: M. Sašina/RKI
Juhlaväelle oli varattu ruoka- ja teetarjoilu. Kuva: M. Sašina/RKI

Evankeliumia hengellisen musiikin kautta

Tärkeintä ei kuitenkaan ollut ensimmäinen sija vaan se, että saimme julistaa udmurteille laulujen kautta evankeliumia. Kiitos Jumalalle siitä! Igran kylän pappi oli ilahtunut lauluistamme ja toivoo, että yhteys Madjon-ryhmään jatkuisi. Hän on itse udmurtti ja suree sitä, ettei puhu kieltä. Udmurtit ikävöivät kuulla Jumalasta omalla kielellä, siksi seurakunta haluaa yhdessä kulttuuriväen kanssa kirkollisten juhlien yhteydessä järjestää tapahtumia, joissa voidaan pitää esillä Hyvää Sanomaa kansankielellä."

Teksti: M. Sašina/RKIVoit antaa tukesi Suomen suvun raamatunkäännöstyölle sekä esirukouksin että lahjoittamalla varoistasi eri käännösprojekteihin. Pankkitiedot kaikkiin projekteihimme löytyvät tästä linkistä. Herra siunatkoon lahjasi ja vaivannäkösi!
»» Kaikki uutiset